Apavital
A A A | autentificare | hartă site
COMUNITATE
Login
Înregistrare
Recuperare parolă
Harta Site-ului
Calendar
Responsabilitate Socială
    Evită risipa apei
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2012
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2013
    Actiuni responsabilitate sociala in 2014
    Activitati de responsabilitate sociala in 2015
    Activitati de responsabilitate sociala in 2016
    Activități de responsabilitate socială în 2017
    Activități de responsabilitate socială în 2018
Educatie - Zona media
    Clipuri video
    Circuitul apei (schema cinetică)
    Glosar
    Urări
    EXPO APA
Legături utile
Zona Pascani
Presa
Prima pagină > COMUNITATE> Responsabilitate Socială > Activități de responsabilitate socială în 2018

Activități de responsabilitate socială în 2018

Activitățile derulate în 2018 sunt următoarele:

 
Porți deschise viitorilor specialiști

       - 1216 de vizite efectuate de elevi și studenți în obiectivele ApaVital (stații de tratare, stații de epurare)

 

“Biblioteca arborilor”

-       Vizitarea parcului dendrologic ApaVital, 35 de participanți

 

Natura pentru sănătatea ta – Gospodărirea apelor

-       ApaVital a prezentat materiale documentare și informative cu privire la gospodărirea apelor, importanța calității apelor și impactul calității apelor asupra sănătății oamenilor și implicit a naturii, cu centrarea discuțiilor asupra măsurilor privind protejarea apelor. Număr participanți: 70.

 

“Biblioteca arborilor” – Importanța calității apelor

-       Prezentare materiale documentare despre calitatea apei și impactul calității apei asupra creșterii plantelor și a sănătății oamenilor. Număr participanți: 50.

 

Ziua Mondială a Apei – 22 martie

-           Proiectul Național “Darurile Pământului – Apa și pădurea” , ediția a VI-a, în parteneriat cu Palatul Copiilor Iași. Au participat 223 elevi din  15 de județe ale țării.

-           Campanie de informare stradală realizată în colaborare cu Palatul Copiilor pe traseul sediul ApaVital – Piața Unirii, fiind distribuite baloane și flyere pe tema apei.

-           Vizită de studiu la stația de tratare a apei Chirița” cu elevi de la Palatul Copiilor secția Țibănești – 70 elevi

-           Concurs Apa în natură: Dunărea , organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi din Iași, la care au participat 50 de elevi echipaje de la 16 licee din municipiile Iași și Pașcani.

 

Concursului Național „Știu și Aplic”- Securitatea şi Sănătatea în Muncă se deprinde de pe băncile şcolii

- Au participat 54 de elevi de la liceele din județul Iași și 27 cadre didactice. În fiecare an, ApaVital sprijină această acţiune în calitate de partener cu Colegiul “Gheorghe Asachi” din Iași, oferind participanților materiale promoționale educative și echipamente necesare pentru desfăşurarea probelor practice.

 

Semimaraton Iași

- ApaVital a participat la cea de-a IV-a ediție a Semimaratonului Iașului, atât în calitate de partener, oferind apă potabilă de la robinet pentru hidratarea sportivilor, cât și în calitate de participant, 10 alergători din cadrul societății concurând la proba de cros 10 km. 

 

Concursul Naţional de referate şi comunicări ştiinţifice

- La Liceul Tehnologic de Mecanică și Automatizări „Ştefan Procopiu” din Iaşi s-a desfăşurat Concursul Naţional de referate şi comunicări ştiinţifice pentru învăţământul profesional şi tehnic „Ştefan Procopiu”, aflat la a XX-a ediție, ApaVital participând la această acțiune în calitate de partener.

 

Crosul Companiilor

- Nouă alergători de la ApaVital au participat, la Crosul Companiilor, una dintre echipele participante clasându-se pe locul II la proba pe echipe – masculin, din 13 echipe înscrise în concurs.

 

Expo Apa

- ApaVital a participat cu un stand aniversar la o ediţie aniversară a Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est (Expo Apa), care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Expoziţia de specialitate “Expo Apa” a ajuns la cea de-a 20 ediţie, în vreme ce standul de prezentare ApaVital a evidenţiat cei 10 ani de existenţă şi realizările societăţii sub această titulatură.

 

Campanie Apă la sate

- Apa din fântâni poate fi foarte periculoasă pentru copiii mici. Motivul: nitriții și nitrații, care se găsesc în apă în concentrații ce depășesc limitele legale admise. Potabilitatea apei furnizată de ApaVital este confirmată prin analize de laborator efectuate de laboratoarele proprii de proces și de control dar și prin analizele efectuate în cadrul programelor de monitorizare de audit a calității apei potabile, pe care le realizează Direcția de Sănătate Publică Iași, pentru asigurarea conformării calității apei potabile la reglementările legale pentru consumatori. Campania ApaVital Apă la sate a fost derulată pe pagina de facebook a societății.

 

Știu și aplic

- ApaVital a participat în calitate de partener la Concursul Național "ȘTIU și APLIC", ediția a VI-a Iași, organizat de Colegiul Tehnic ”Gh. Asachi” Iași, Inspecția Muncii și Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași. Concursul s-a desfășurat pe 5 secțiuni, la care au participat 250 de elevi și peste 50 de profesori. Concursul a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităților și competențelor actualilor elevi, viitori lucrători în domeniul securității și sănătății în muncă, cu scopul reducerii numărului accidentelor de muncă.

 

Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică

- ApaVital a participat la activități de conștientizare și marcare a rolului biodiversității, alături de elevii de liceu de la profilul protecția mediului, coordonați de către profesori de Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași și de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului”, de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași. Activitățile au fost găzduite de Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

 

Crosul Copiilor

- ApaVital a participat în calitatea de partener la Crosul Copiilor, organizat pe stadionul Emil Alexandrescu din Iași. Au participat circa 1000 de copii, însoțiți de părinți sau susținători, iar ApaVital a asigurat apa necesară hidratării micilor sportivi.

 

Ziua Mondială a Mediului   

- ApaVital și Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași au marcat Ziua Mondială a Mediului, prin organizarea unui concurs de degustare a apei. Activitatea a avut loc la sediul ApaVital. Elevii au vizionat filme documentare, referitoare la stația de tratare Chirița și stația de epurare Dancu, oportunitate pentru viitorii specialiști de a obține informații despre funcționarea unui sistem de alimentare cu apă potabilă și despre procesul tehnologic de filtrare și tratare a apei de la aducțiune până la darea în consum public.

 

Schimb de bune practici

- Colaborare interinstituțională în proiecte – schimb de bune practici”, acțiune la ApaVital a participat alături de elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

 

Noaptea cercetătorilor

- Standul ApaVital a fost din nou plin de copii la ediția din acest an a Nopții Cercetătorilor, organizată de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”. ApaVital a participat la această manifestare cu un stand în care s-au desfășurat mai multe activități educative, la acțiune participând și autolaboratorul CCTV, dotat cu echipament video pentru inspecția rețelei de canalizare. Prin intermediul unui joc ingenios, copii au “pescuit”, cu ajutorul unei undi țe, diferite obiecte aruncate în “rețeaua de canalizare”, un tub special confecționat pentru această acțiune. De asemenea, au fost distribuite participanților pliante și flyere cu informații referitoare la obiectul de activitate al societății noastre. Potrivit estimărilor făcute de organizatori, pe tot parcursul evenimentului au fost prezenți apoximativ 5000 de participanți.

 

Festivalul Teodorenii

-           Concursul „Cămara lui Păstorel”, activitate în cadrul Festivalului Teodorenii, ediția a IV-a, 2018. Concursul se adresează tuturor membrilor comunității ieșene și are ca scop încurajarea și totodată promovarea tradițiilor culinare moldovenești, contribuind astfel la consolidarea și valorificarea sentimentului de identitate locală și culturală în comunitate.

 

Cadouri de Moș Crăciun

Au fost distribuite 15 0 pachete de dulciuri pentru categorii defavorizate, în perioada sărbătorilor de iarnă.   @import url(/css/apavital.css);
Apavital Iasi © 2009 Condiţii legale