Apavital
A A A | autentificare | hartă site
COMUNITATE
Login
Înregistrare
Recuperare parolă
Harta Site-ului
Calendar
Responsabilitate Socială
    Evită risipa apei
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2012
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2013
    Actiuni responsabilitate sociala in 2014
    Activitati de responsabilitate sociala in 2015
    Activitati de responsabilitate sociala in 2016
    Activități de responsabilitate socială în 2017
    Activități de responsabilitate socială în 2018
Educatie - Zona media
    Clipuri video
    Circuitul apei (schema cinetică)
    Glosar
    Urări
    EXPO APA
Legături utile
Zona Pascani
Presa
Prima pagină > COMUNITATE> Educatie - Zona media > EXPO APA

EXPO APA

 

 

ApaVital la Expo Apa 2014

     În perioada 16-18 iunie 2014, ApaVital a participat la cea de-a 16-a ediție a expoziției specializate Expo Apa, din cadrul Forumului Regional al Apei Dunărea – Europa de Est, organizat de Asociația Română a Apei la Palatul Parlamentului din București. An de an, profesioniştii apei au ocazia de a-și face cunoscute atât realizările de peste an cât şi perspectivele de dezvoltare a societăţilor pe care le reprezintă, află soluții inovative de ultimă oră, pentru cele mai diverse domenii profesionale din sectorul alimentării cu apă și de canalizare-epurare. În cei 1600 mp de expoziție și 85 de standuri de firme, vizitatorii au regăsit o gamă largă de soluții specifice, de la cele mai mai diverse tipuri de servicii la noi sisteme informatice profesionale pentru creșterea eficienției culegerii, monitorizării și prelucrării a numeroase tipuri de date.

     ApaVital a avut şi la această ediție a Expo Apa un stand expozițional extrem de apreciat de vizitatori şi de reprezentanţii companiilor participante. Standul, care a promovat proiectul ”Apă fără Plastic”, ce relevă importanţa consumului apei potabile din sistemele de alimentare cu apă publice, de la robinetul clientului, în detrimentul celei îmbuteliate la PET, generatoare de deşeuri, a atras numeroşi vizitatori care au ţinut să aibă o amintire cu mascota ApaVital, Avi, alături de care s-au fotografiat.

     În cadrul expoziţiei, participanții au mai putut lua parte și la alte evenimente consacrate: Conferința Tehnico-Științifică, pe temaPerformanța în serviciile de apă și canalizare, Seminarul International Water Association – Young Water Proffesionals, Seminarul POS Mediu 2014 – 2020, Seminarul Reforma în sectorul apei.

     La deschiderea oficială a expoziției din acest an au participat Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Doina Pană, ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doru Ciocan, președintele ANRSC, reprezentanți ai instituțiilor europene, autorităților publice centrale și locale, operatorilor de servicii de alimentare cu apă și de canalizare-epurare, ai firmelor de consultanță, ai asociațiilor profesionale din regiune, ai mediului academic, ai mediului profesionalși ai altor instituții relevante. În pagina 4 găsiţi mai multe instantanee surprinse la această ediţie a Forumului Regional al Apei Dunărea – Europa de Est.

                             
 
    
 
    
 
 
 

ApaVital la Expo Apa 2015

     ApaVital a fost prezentă, în perioada 15-17 iunie 2015, la o nouă ediție a Expo Apa, din cadrul Forumului Regional al ApeiDunărea – Europa de Est, organizat de Asociația Română a Apei la Palatul Parlamentului din București, o expoziție internațională specializată în domeniul alimentării cu apă, canalizării și epurării apelor uzate.

     Manifestările Expo Apa, ajunse la ediția cu numărul 17, au oferit producătorilor și importatorilor de materiale și echipamente din sectorul apei posibilitatea să își prezinte cea mai bună ofertă, astfel încât proiectanții, constructorii și companiile de apă să poată să ia cele mai bune deciziii pentru îmbunătățirea calității apei în țara noastră. De asemenea, cu ocazia Forumulului Regional al Apei, profesioniştii din domeniu au ocazia de a-și face cunoscute atât realizările de peste an cât şi perspectivele de dezvoltare a societăţilor pe care le reprezintă, află soluții inovative de ultimă oră, pentru cele mai diverse domenii profesionale din sectorul alimentării cu apă și de canalizare-epurare.

     La actuala ediție a Expo Apa, ApaVital s-a prezentat cu un stand care a promovat grija pentru apă și grija pentru oameni, cu imagini reprezentative în acest sens. În paralel, a avut loc și Conferința Internațională Water Loss Management 2015, sub patronajul IWA (Asociația Internațională a Apei), în cadrul căreia au loc dezbateri privind cele mai recente realizări, tehnologii și aplicații în domeniul detectării, minimizării, controlului și îmbunătățirii tehnicilor de gestiune a pierderilor de apă din infrastructura urbană, la care ApaVital a avut de asemenea reprezentanți. 

     La deschiderea oficială a manifestărilor au participat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Helmut Kroiss, președintele IWA, Doru Ciocan, președintele ANRSC, ambasadori, reprezentanți ai instituțiilor europene, autorităților publice centrale și locale, operatorilor de servicii de alimentare cu apă și de canalizare-epurare, ai firmelor de consultanță, ai asociațiilor profesionale din regiune, ai mediului academic, ai mediului profesionalși ai altor instituții relevante.
 
     
 
 
 

ApaVital la Expo Apa 2016

     Cred că secretul succesului companiei noastre stă în faptul că şi-a propus şi a reuşit să facă lucrurile mai bine decât ceilalţi: calitate, promptitudine şi flexibilitate, adică construirea unui brand solid, nu o simplă rulare a banilor. ApaVital a devenit un nume de referinţă datorită pasiunii echipei, bine închegate, şi a obiectivului de a construi o companie curată şi transparentă. Pe scurt, muncă multă, seriozitate, încredere, reinvestirea profitului şi certitudinea că tradiţia nu înseamnă blazare.

Toate acestea le ştiu de ceva vreme, dar justeţea gândurilor mele mi-au fost confirmate când am participat, împreună cu câţiva colegi din ApaVital, în perioada 16-18 mai 2016, la cel mai important eveniment anual din sectorul apei – Forumul Regional al Apei „Dunăre–Europa de Est”, o expoziţie internaţională specializată în domeniul apei, ajunsă la ediţia cu numărul 18.

     Expoziţia s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului din Bucureşti,unde au fost amenajate standuri atât ale furnizorilor de specialitate din domeniul apei, unde sunt expuse echipamente şi tehnologii, cât şi ale Comitetelor Teritoriale ale Asociaţiei Române a Apei unde operatorii îşi expun ultimele realizări. ApaVital Iaşi, în calitate de membru al Comitetului Teritorial Moldova, a avut sarcina amenajării unui stand propriu, tema de prezentare aleasă în acest an fiind “Grijă de apă, grijă de comunitate”. A devenit tradiţie ca ApaVital să prezinte un stand cu care să-şi impresioneze vizitatorii, nu prin opulenţă, ci prin mesajul transmis, grafica reliefând grija față de apă și față de comunitate, mascota AVI și cișmeaua “Apă fără plastic” fiind fără îndoială punctele forte.
 
 
 
     Forumul Regional al Apei „Dunăre–Europa de Est nu a înseamnat doar o expoziţie, ci şi un ansamblu de evenimente cu largă deschidere internaţională: Conferința Internațională „Managementul Nămolurilor” 2016, Seminarul Ministerului Fondurilor Europene privind Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Workshop-ul Economic Regional „Tarifele pentru Serviciile de Apă şi Suportabilitatea”, organizat împreună cu Grupul de Specialiști pentru Economie și Statistică al Asociației Internaționale a apei (IWA), Seminarul A.N.R.S.C. privind Evoluţia Reglementărilor în România, la nivel regional şi european, prezentarea unor proiecte de investiţii.

 
 
     Important este că la absolut toate aceste evenimente am avut participanţi activi, oameni pasionaţi de ceea ce fac, care chiar ştiu despre ce este vorba şi ştiu şi cum să o spună pe înţelesul numeroşilor participanţi.
Am remarcat şi participarea  câtorva personalităţi: Cristian Ghinea - ministrul Fondurilor Europene, Simona Olimpia Negru - secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Excelența Sa doamna Tamar Samash - ambasadorul Israelului, Banu Ormeci - președintele Grupului de Management al Nămolurilor din cadrul IWA, Peter Kostner - vicepreședintele Asociației Germane a apei, Doru Ciocan - președintele ANRSC, senatorul Eugen Teodorovici,  reprezentanți ai instituțiilor europene, autorităților publice centrale și locale, operatorilor de servicii de alimentare cu apă și de canalizare-epurare, ai firmelor de consultanță, ai asociațiilor profesionale din regiune, ai mediului academic, ai mediului profesionalși ai altor instituții relevante.
 
 
 
 
 
 

ApaVital la Expo Apa 2017

     În perioada 15-17 mai 2017, ApaVital a participat la o nouă ediţie a Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului din Bucureşti, în organizarea Asociaţiei Române a Apei și a Patronatului Apei. Expoziţia, care reprezintă cel mai important eveniment anual din sectorul apei, a ajuns deja la ediţia cu numărul 19, în cadrul acesteia fiind amenajate atât standuri ale furnizorilor de specialitate din domeniul apei, unde sunt expuse echipamente şi tehnologii, cât şi standuri ale Comitetelor Teritoriale ale Asociaţiei Române a Apei, unde operatorii îşi expun ultimele realizări. ApaVital Iaşi, în calitate de membru al Comitetului Teritorial Moldova, a participat cu un stand de prezentare a activităţilor pe care le desfăşoară în domeniul serviciilor de apă şi de canalizare.

     Președintele Asociației Române a Apei, Felix Stroe, a fost cel care a deschis în mod oficial lucrările Forumului Regional al Apei Dunăre - Europa de Est, iar în discursul său a amintit despre importanța serviciilor de alimentare cu apă, dar și despre eforturile făcute de asociație pentru promovarea acestor servicii. „Serviciile de alimentare cu apă și canalizare sunt de o importanță vitală pentru asigurarea calității vieții în toate formele ei. Schimbările din ultimii ani și activitatea Asociației Române a Apei au determinat autoritățile publice să intensifice și să acorde atenția cuvenită acestui sector“, a subliniat Felix Stroe. Despre activitatea ARA și eforturile depuse pentru alinierea legislației române la cerințele internaționale a vorbit și ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb. „Am urmărit activitatea ARA pe plan național și internațional și nu pot decât să felicit această organizație pentru rezultatele obținute ca urmare a conlucrării, fie că vorbim despre operatori sau parteneri externi. Și noi, ca și ARA, avem un singur obiectiv – de a dezvolta infrastructura, pentru a face viața mai bună fiecărui cetățean. Munca dumneavoastră este un indicator al gradului de civilizație al populației. Schimburile de experiență și workshopurile din cadrul acestei manifestări aduc un plus de valoare acestui domeniu, care se simte la nivelul beneficiarilor. Pentru 2014-2020, pentru Programul Operațional Investiții Mari (POIM) sunt alocate 3 miliarde de euro pentru infrastructura de apă, iar de aceste finanțări nu depinde doar dezvoltarea operatorilor și creșterea calității serviciilor, dar și agenții economici care asigură forță de muncă și materialul necesar implementării acestor proiecte“, a transmis ministrul Rovana Plumb.

     La deschiderea oficială a Forumului Apei, de la Palatul Parlamentului, au mai fost prezenți Excelența Sa Tamar Samash, ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Olandei la București, Diane D`Arras, președintele Asociației Internaționale a Apei, Ion Câmpeanu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Laszlo Borbely, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru.

 
    
 

     În cadrul Forumului Apei, s-au desfășurat mai multe sesiuni de lucru, expoziții și seminarii, după cum urmează:

̕• Conferinţa Internaţională Tehnico - Ştiinţifică privind Soluții Sustenabile în Managementul Apei are ca obiectiv principal prezentarea de noi tehnologii și diseminarea bunelor practici în rândul specialiștilor din domeniu;

• EXPOAPA - expoziţia de echipamente şi tehnologii specializate pentru sectorul apei, aflată la a XIX-a ediţie, prezintă cele mai noi materiale, tehnici și tehnologii pentru îmbunătăţirea performanţelor şi creşterea eficienţei operaționale în sector.

• Seminarul POIM 2014-2020, organizat de către ARA în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, este dedicat operatorilor regionali și îşi propune să aducă clarificări din partea instituțiilor responsabile din țară și de la nivelul Comisiei Europene privind cerințele pentru aplicarea și implementarea proiectelor europene de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare-epurare.
 
     
 
 
 
 

ApaVital la Expo Apa 2018

     În perioada 14-16 mai 2018, ApaVital a participat la o ediţie aniversară a Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est, cea de-a XX-a, desfăşurată la Palatul Parlamentului din Bucureşti, în organizarea Asociaţiei Române a Apei. Expoziţia reprezintă cel mai important eveniment anual din sectorul apei, în cadrul acesteia fiind amenajate atât standuri ale furnizorilor de specialitate, proiectanţilor şi consultanţilor din domeniul apei, unde sunt expuse echipamente şi tehnologii, cât şi standuri ale Comitetelor Teritoriale ale Asociaţiei Române a Apei, unde operatorii îşi expun ultimele realizări.

     ApaVital Iaşi, în calitate de membru al Comitetului Teritorial Moldova, a participat la această ediţie aniversară cu un stand de prezentare aniversar, având ca temă realizările societăţii în cei 10 ani de activitate desfăşuraţi sub titulatura ApaVital.

     În cadrul Forumului s-au desfăşurat mai multe evenimente, cum ar fi Conferinţa Internaţională “Managementul şi utilizarea eficientă a Apei 2018”, seminarul “Finanţarea Infrastructurii de Apă prin Fonduri Europene în Perioada de Programare 2014-2020”, workshop-ul “Reglementări în domeniul apei la nivel internaţional”, prezentări de proiecte, lansări de carte şi de produse specifice domeniului de activitate.

     Manifestările Expo Apa au oferit posibilitate producătorilor și importatorilor de materiale și echipamente din sectorul apei să își prezinte cea mai bună ofertă, astfel încât proiectanții, constructorii și companiile de apă să poată să ia cele mai bune decizii pentru îmbunătățirea calității apei în țara noastră. De asemenea, cu ocazia Forumului Regional al Apei, profesioniştii din domeniu au avut ocazia de a-și face cunoscute atât realizările de peste an cât şi perspectivele de dezvoltare a societăţilor pe care le reprezintă, află soluții inovative de ultimă oră, pentru cele mai diverse domenii profesionale din sectorul alimentării cu apă și de canalizare-epurare.

     La deschiderea oficială a manifestărilor au participat Excelenţa Sa doamna Tamar Samash, ambadasor al statului Israel, doamna Susan Goeransson, director al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, doamna Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, reprezentanți ai instituțiilor europene, autorităților publice centrale și locale, operatorilor de servicii de alimentare cu apă și de canalizare-epurare, ai firmelor de consultanță, ai asociațiilor profesionale din regiune, ai mediului academic, ai mediului profesionalși ai altor instituții relevante.

Fotografii de la acest eveniment au fost publicate și pe pagina de facebook a societăţii,https://www.facebook.com/ApaVital/.  

 
    
 
                                                      
 
 
 
Apavital Iasi © 2009 Condiţii legale