Apavital
A A A | autentificare | hartă site
CLIENTI
Termeni şi condiţii
Centrul de contact
Program de audienţe
Program relaţii cu publicul și încasări
Regulamentul APAVITAL
Avizare
Contractare
Preţuri servicii
Tarife naţionale apă canal
Vidanjare
Apă meteorică
Întrebări frecvente (FAQ)
Modalităţi de contestare
Formulare (Acte necesare)
SERVICII METROLOGICE
Verifică apa uzată
Verifică apa potabilă
Alimentare in sezonul cald
Prima pagină > CLIENŢI> Tarife naţionale apă canal

Tarife naţionale apă canal


Diferențele între tarifele practicate de companiile de apă și canalizare din ţară sunt justificate de criterii geografice, economice şi tehnologice.
Topografia terenului: Pentru zonele cu dealuri, cum este Iaşiul, consumul de energie pentru pomparea apei este mai mare, din cauza diferenţelor de nivel.
Distanţa faţă de sursa de apă: Unele oraşe au sursa de apă foarte aproape - chiar în oraş - altele o aduc de la distanţă, ceea ce duce la costuri crescute de energie (ex.: distanţa dintre Iaşi şi sursa Timişeşti este de 103 km).
Aria de operare: Reţelele întinse de distribuţie a apei au costuri mai mari de întreţinere (reţeaua de alimentare operată de ApaVital se întinde în tot judeţul Iaşi şi are o lungime de 3459,04 km).
Volumul de apă consumat: Consumul, respectiv vânzarea unor volume mai mari, permite practicarea unor tarife mai mici, prin amortizarea unor cheltuieli fixe.
Tehnologiile de tratare: Normele europene impun standarde de calitate ce necesită tehnologii moderne, dar costisitoare pentru tratarea apei (incluzând  laboratoare performante). ApaVital este, în prezent, una dintre companiile conforme cu normele impuse.

 
Apavital Iasi © 2009 Condiţii legale