Apavital
A A A | autentificare | hartă site
CLIENTI
Termeni şi condiţii
Centrul de contact
Program de audienţe
Program relaţii cu publicul şi încasări
Regulamentul APAVITAL
Avizare
Contractare
Preţuri servicii
Tarife naţionale apă canal
Vidanjare
Apă meteorică
Întrebări frecvente (FAQ)
Modalităţi de contestare
Formulare (Acte necesare)
SERVICII METROLOGICE
Verifică apa uzată
Verifică apa potabilă
Alimentare in sezonul cald
Prima pagină > CLIENŢI> SERVICII METROLOGICE

SERVICII METROLOGICE

ApaVital oferă servicii de verificare metrologică a contoarelor deținute de utilizatorii care locuiesc într-un condominiu cât și pentru utilizatorii care dețin branșament propriu. Verificările metrologice se vor face doar pe bază de comandă şi cu o programare în prealabil prin completarea formularului F174, pentru utilizatorii care dețin branșament propriu, sau Formularului de comandă, pentru ceilalți utilizatori.

Programul de lucru al Laboratorului pentru verificǎri metrologice este urmǎtorul: 

* Luni– joi             07:00 – 15:30

* Vineri                   07:00 -- 13:00

Telefon de contact: 0727.377.518

Laboratorul de Verificări Metrologice al ApaVital, este autorizat de Biroul Român de Metrologie Legală Bucureşti cu nr. 040-18, emis la 12.07.2018.

Utilizatorii care au  contract  încheiat cu ApaVital şi care au îndoieli în ceea ce priveşte înregistrarea corectă a cotorului de branşament, vor solicita în scris verificarea contorului. Formularul tip pentru verificare metrologică este disponibil la sediul societăţii, la Oficiul de primire a clienților, sau se poate descărca de pe pagina de web de la secţiunea: Clienţi→Formulare – F174.
 
Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon al Centrului Unic de Apel 0232.969, luni-vineri: 07.00-21.00, sâmbăta, duminica şi sărbătorile legale: 08.00-20.00.

prezentare Laborator de analize metrologice

 

Laboratorul de Verificări Metrologice al APAVITAL S.A. Iaşi este autorizat de Biroul Român de Metrologie Legală, pentru verificări metrologice periodice şi după reparaţie a contoarelor de apă rece şi caldă cu diametre nominale cuprinse între 15 şi 150 mm inclusiv.

Laboratorul de Verificări Metrologice a obţinut autorizaţia nr. 040-18 valabilă până la 11.07.2020 emisă de BRML conform OG nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie şi a SR EN ISO 17025;2005 ,,Cerinţe generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări şi etalonări”.

Prima autorizaţie a fost obţinută în iunie 2004, laboratorul fiind apoi evaluat periodic, conform programelor de supraveghere metrologică, ale Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Bacău, obţinându-se de fiecare dată autorizaţia de funcţionare. Pentru asigurarea calităţii rezultatelor verificărilor metrologice efectuate,laboratorul a participat în luna octombrie 2012 la un program de comparări interlaboratoare, organizat de Asociaţia Laboratoarelor din România (ROLAB).

Laboratorul de Verificări Metrologice, are în dotare două instalaţii moderne pentru verificarea metrologică a contoarelor de apă care sunt etalonate periodic de Institutul Naţional de Metrologie Bucureşti şi de Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Iaşi.

•               o instalaţie care permite verificarea metrologică a contoarelor cu diametrul nominal cuprins între D.N.15 mm şi D.N. 40 mm inclusiv de tip volumetrică, statică cu circuit închis, multipost cu o linie de verificare cu două vase etalon din inox.

•               o instalaţie care permite verificarea metrologică a contoarelor cu diametrul nominal cuprins între D.N.50 mm şi D.N. 150 mm inclusiv de tip volumetrică, statică cu circuit închis, multipost cu o linie de verificare cu două vase etalon din inox.

 

Laboratorul de Verificări Metrologice are personal autorizat de Biroul Român de Metrologie Legală ca verificator metrolog pentru efectuarea verificărilor metrologice a contoarelor de apă.

La verificarea metrologică contoarele de apă vor fi însoţite de documentaţia şi cerinţele din PML 3-01-05 ediţia 1,, Verificarea metrologică a mijloacelor de măsurare supuse controlului metrologic legal”.

 

 

Tip documentNume documentDescriereDimensiune documentDescărcare
F-30 - Formular de comanda 374  KB 
F-174 Cerere de verificare metrologică a contorului de apă 231  KB 
Tarife 35  KB 
* Pentru a vizualiza documentele în format PDF aveti nevoie de programul Acrobat Reader care poate fi descarcat gratuit de la adresa www.adobe.com
Apavital Iasi © 2009 Condiţii legale