Apavital
A A A | autentificare | hartă site
COMUNITATE
Login
Înregistrare
Recuperare parolă
Harta Site-ului
Calendar
Responsabilitate Socială
    Ziua Mondială a Zonelor Umede 2011
    Ziua Mondială a Apei 2011
    Ai grijă de viaţă, ai grijă de apă
    Ziua femeii 2011
    Evită risipa apei
    Luna pădurii 2011
    Apa dă viaţă Iaşului! 2011
    Apa dă viaţă Iaşului! 2012
    Apa dă viaţă Iaşului! 2013
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2012
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2013
    Actiuni responsabilitate sociala in 2014
    Activitati de responsabilitate sociala in 2015
    Si eu beau apă de la robinet
    Activitati de responsabilitate sociala in 2016
    Activități de responsabilitate socială în 2017
    Activități de responsabilitate socială în 2018
Educatie - Zona media
    Circuitul apei (schema cinetică)
    Glosar
    Urări
    Statia de epurare
    Statia de tratare
    Operatorul APAVITAL S.A.
    EXPO APA 2013
    Retrospectiva 2016
    Activitati 2017
Legături utile
Zona Pascani
Presa
Prima pagină > COMUNITATE> Responsabilitate Socială > Ziua Mondială a Apei 2011

Ziua Mondială a Apei 2011

ApaVital a sărbătorit Ziua Mondială a Apei alături de copii
 

ApaVital a premiat copiii de Ziua Mondială a Apei

Pe 22 martie, ApaVital a sărbătorit Ziua Mondială a Apei alături de copiii de la mai multe instituţii de învăţământ din judeţul Iaşi. Chiar dacă vremea a fost ploioasă, cei circa 30 de tineri reprezentanţi ai şcolilor şi liceelor implicate au ţinut să ducă la bun sfârşit toate activităţile incluse în proiectul educaţional „Apa – izvorul vieţii”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Palatul Copiilor din Iaşi. Echipaţi cu pieptăraşe de culoare albastră, personalizate cu însemnele ApaVital şi ale Palatului Copiilor, cu mascota Avi pe piept şi mesajul „Apa – izvorul vieţii”, copii au împărţit ieşenilor câteva sute de flyere şi pliante în care se sublinia cât de important este să economisim apa potabilă şi cum putem realiza acest lucru. A urmat o vizită la Staţia de tratare a apei Chiriţa, unde copii au putut vedea traseul pe care îl parcurge apa din râul Prut pentru a deveni potabilă şi a ajunge în casele ieşenilor, pentru ca la final să aibă loc festivitatea de premiere a concursului „Apa în ochi de copil”. Au fost acordate peste 60 de premii şi cadouri pentru micii vizitatori, concursul desfăşurându-se pe trei secţiuni (desen, colaje, proiecte) şi trei categorii de vârstă (clasele I-IV, V-VIII şi IX – XII).

Proiectul educaţional „Apa – izvorul vieţii” s-a adresat elevilor din şcoli, grupuri şcolare şi licee din Iaşi, care iubesc şi ocrotesc natura şi care au dorit să se implice în acţiunile de educaţie şi conştientizare a populaţiei asupra consumului de apă potabilă şi de protejare a mediului înconjurător. Au participat circa 1200 de elevi de la şcolile „Ştefan Bârsănescu”, „Elena Cuza” şi „Ion Simionescu” din Iaşi, „D.D. Pătrăşcanu” Tomeşti, „Dr. Brânzei” Jigoreni, Şcoala cu clasele I-IV Glodenii Gândului, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Ţibana, Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” Ţibăneşti, Palatul Copiilor – Filialele Răducăneni şi Ţibăneşti. În cadrul proiectului s-au desfăşurat numeroase activităţi: prezentarea unor materiale informative cu privire la importanţa apei, acţiuni de igienizare a cursurilor de apă de pe raza unor localităţi, concursuri şi campanii de informare stradală pentru conştientizarea opiniei publice în ceea ce priveşte risipa resurselor de apă şi importanţa acestora pentru securitatea alimentară.

 

ing. Răzvan Manolache

Şef Birou Relaţii Publice
 


 

Biroul de Presă ApaVital Iaşi 

Ziua Mondială a Apei a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi se sărbătoreşte din 1993, scopul fiind acela de a atrage atenţia asupra importanţei apei potabile.


Tip documentNume documentDescriereDimensiune documentDescărcare
Fotografii 2013 223  KB 
* Pentru a vizualiza documentele în format PDF aveti nevoie de programul Acrobat Reader care poate fi descarcat gratuit de la adresa www.adobe.com
Apavital Iasi © 2009 Condiţii legale