A fost semnat contractul pentru extinderea rețelei de apă potabilă în comuna Deleni
11 ianuarie 2022 Media

Marți, 11 ianuarie 2022, la sediul Primăriei din localitatea Deleni, în prezența  reprezentanților Primăriei comunei Deleni și Consiliului Județean Iași, a fost semnat contractul de lucrări “Extindere rețea apă potabilă sat Deleni - Zona Deleni Deal - strada Codrului și str. Dumbrăvii. Zona strada Primăverii din DJ281A - Cimitirul Vechi și satul Slobozia-strada Bahna, Slobozia”,  județul Iași”.

Contractul este finanțat cu fonduri din surse proprii APAVITAL S.A., are valoarea  de 1.615.689,37 lei și va fi realizat de Asocierea SAGA Energy S.R.L. și ȘOIM S.R.L. Lucrările de investiții vor fi implementate în baza unui proiect realizat de Unitatea Administrativ Teritorială Deleni, predat către APAVITAL S.A. prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 77/14.07.2021. 

Durata de execuție prevăzută în contract este de 6 luni de la începerea lucrărilor, preconizată a avea loc în luna martie a acestui an.  

Lucrările presupun realizarea unei extinderi a rețelei de apă potabilă cu o lungime de 4.783 metri,  de tip ramificat, formată din 14 tronsoane și o conductă de aspirație, realizarea unei conducte de protecție de 320 metri liniari, a 33 cămine de vane, a unui cămin de reducere a presiunii și a 8 hidranți. Se vor realiza lucrări de subtraversare prin foraj dirijat și prin săpătură deschisă, pentru subtraversarea drumului comunal și a unui podeț. De asemenea, va fi realizată o stație de pompare a apei potabile, dintr-un container metalic prefabricat, clădirea urmând a fi împrejmuită și dotată cu instalații electrice și de automatizare.

Prin realizarea acestui proiect, APAVITAL S.A. răspunde nevoii de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă din zona Deleni și continuă eforturile de mărire a ariei de operare în întreg județul Iași, pentru a acoperi necesarul de infrastructură de apă și apă uzată.

Biroul de Presă APAVITAL S.A.