Acțiuni de responsabilitate socială în 2012
30 decembrie 2012 Responsabilitate socială
 • “Viaţa pământului depinde de noi!”

În perioada 24 – 25 februarie, APAVITAL S.A. a participat în calitate de partener la cea de-a cincea ediţie a simpozionului internaţional “Viaţa pământului depinde de noi”, organizat de Eco-Şcoala “Otilia Cazimir” din Iaşi, alături de Inspectoratul Şcolar al judeţului şi de Agenţia pentru Protecţia Mediului. Au fost prezenţi peste 150 de elevi din mai multe judeţe ale ţării şi cadre didactice.

 

 • Ziua Mărţişorului

Pe 1 martie, clienţii APAVITAL S.A. au primit, la casierii şi la Biroul Relaţii cu Publicul, mărţişoare handmade, personalizate cu însemnele societăţii

 

 • Iaşi - capitală Earth Hour România 2012

Pe 16 martie s-a desfăşurat o întrecere finală între trei oraşe din România. APAVITAL S.A. a transportat câteva mii de PET-uri în faţa Palatului Culturii, unde oraşul Iaşi a încercat să obţină titlul de capitală Earth Hour România 2012.

 

 • Ziua Zonelor Umede

Pe 17 martie, APAVITAL S.A. a asigurat jurizarea la concursul naţional de desene organizat de Palatul Copiilor din Iaşi, la care au participat 232 de lucrări ale participanţilor din 12 judeţe ale ţării.

 

 • Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Pe 22 martie au fost organizate diverse acţiuni cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” (70 elevi), la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10 şi la Grădiniţa cu Program Normal nr. 16 (circa 100 copii).

 

 • „Apa esenţa vieţii”

Pe 29 martie APAVITAL S.A. a jurizat concursul de eseuri „Apa esenţa vieţii” la Liceul „I.C. Ştefănescu” din Iaşi, la care au participat circa 30 elevi.

 

 • Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind pe băncile şcolii

În perioada 5-6 aprilie, APAVITAL S.A. a participat în calitate de partener - alături de Inspectoratul Teritorial de Muncă şi de Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iaşi - la organizarea concursului judeţean “Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind pe băncile şcolii”, ediţia a IV-a. La concurs au participat 22 de licee cu câte una sau două echipe.

 

 • Job Shadow Day

Pe 5 aprilie, un grup de elevi de la Colegiul Economic din Iaşi a efectuat o vizită la sediul APAVITAL S.A., interesându-se de activităţile desfăşurate în cadrul compartimentelor.

 

 • Şcoala „Altfel”

Pe 7 aprilie, la Staţia de tratare a apei Chiriţa s-a derulat o vizită a unor elevi în cadrul proiectului didactic de nivel naţional intitulat Şcoala „Altfel”.

 

 • „Luna Pădurii”

Pe 5 mai, APAVITAL S.A. a participat ca partener şi sponsor la ediţia a VIII-a a concursului zonal “Luna Pădurii”, organizat de Palatul Copiilor din Iaşi, cu peste 200 participanţi  

 

 • „Târg antreprenorial”

Pe 25 mai, APAVITAL S.A. a participat la prima ediţie a Târgului Antreprenorial, desfăşurat la sediul liceului “Vasile Alecsandri din Iaşi, cu peste 200 participanţi.

 

 • „Apa dă viaţă Iaşului”

Concurs de fotografie, ediţia a II-a, desfăşurat în perioada 1-31 mai 2012 – 83 de lucrări de la 37 de concurenţi. 

 

 • „Ziua Internaţională a Copilului”

APAVITAL S.A. a sărbătorit ziua de 1 iunie, “Ziua Internaţională a Copilului”, împreună cu elevii clasei a V-a C de la Colegiul Naţional din Iaşi, la Staţia de tratare a apei Chiriţa şi la Centrul de Formare Profesională Şorogari. Au participat circa 40 de persoane. 

 

 • Expo APA 2012

Participare cu stand la manifestările organizate de Asociaţia Română a Apei, în perioada 11-13 iunie 2012

 

 • „Primiţi cu colinda ?”

Grupuri de elevi sau studenţi din Iaşi au colindat la sediul societăţii pe 24 decembrie.

 

 • “Porţi deschise viitorilor specialişti”

Aproximativ 3000 de persoane - marea majoritate elevi şi studenţi - au intrat în contact cu reprezentanţii APAVITAL S.A. în 2012, beneficiind de explicaţii despre activitatea societăţii, asistând la diverse prezentări sau vizitând obiective ca Staţia de tratare a apei Chiriţa, Staţia de captare-tratare a apei Timişeşti sau Staţia de epurare a municipiului Iaşi.