ApaVital modernizează rețeaua de distribuție a apei potabile pe strada Viticultori din Iași - Update
06 mai 2021 Media

Update: Din cauza precipitațiilor înregistrate în ultima perioadă, lucrările se prelungesc până la data de 09.07.2021. 

În perioada 10 mai 2021 – 11 iunie 2021, ApaVital va efectua lucrări de modernizare a rețelei de apă potabilă de pe strada Viticultori din municipiul Iași, în cadrul lucrării de investiții intitulate “Rețea alimentare cu apă potabilă, inclusiv branșamente, de pe strada Viticultori”.

Lucrările presupun montarea unei conducte noi, din material PEHD, cu diametrul de 250 mm, pe o distanță de 1100 metri liniari, inclusiv refacerea unui număr de 43 de branșamente, pentru conectarea utilizatorilor la noua rețea de apă potabilă.

Lucrările de investiții vor fi realizate de Secția Lucrări Tehnico-Edilitare din cadrul ApaVital, au valoarea de 919.364,29 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind fondurile proprii ApaVital.

Lucrările se vor desfășura zilnic, în perioada menționată, în intervalul orar 08.00 – 14.00, cu afectarea la minimum a circulației rutiere în zona de intervenție, șanțurile realizate urmând a fi acoperite integral la sfârșitul fiecărei zile de lucru.

Întrucât vor fi restricții temporare de circulație pe strada Viticultori, pe sectorul de drum cuprins între Aleea Mihail Sadoveanu și strada Octavian Răianu, ApaVital a solicitat și a obținut un aviz favorabil în acest sens de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iași, cu numărul de înregistrare 989.511/21 aprilie 2021.

Conform avizului obținut, ApaVital nu va executa lucrări simultan, în același profil transversal, pe ambele părți ale drumului, acestea urmând a fi realizate etapizat, restricțiile în traficul rutier urmând a fi instituite doar pe jumătate din lățimea părții carosabile, asigurându-se astfel circulația alternantă. În zona execuției lucrărilor, sectorul de drum va fi semnalizat corespunzător, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. După încheierea lucrărilor, ApaVital va aduce drumul la starea inițială.

Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort cauzat de lucrările efectuate și de restricțiile temporare de circulație, investițiile ce urmează a fi realizate fiind necesare pentru îmbunătățirea serviciului de distribuție a apei potabile pe strada menționată.

Biroul de presă ApaVital