Proceduri simplificate pentru plata online a facturilor ApaVital
16 februarie 2021 Media

ApaVital a simplificat procedurile pentru plata online a facturilor reprezentând contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare și a serviciilor conexe, oferind posibilitatea efectuării de plăți directe, fără a mai fi nevoie de crearea unui cont de utilizator.

Pentru a plăti facturile reprezentând contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare, trebuie accesate următoarele secțiuni de pe site-ul www.apavital.ro: Plătește factura – Plătește direct – Plată factură apă și canalizare.

După ce dați click veți fi direcționați pe o pagină unde trebuie să introduceți codul de abonat și să apăsați cu cursorul pe butonul “vezi suma de plată”. 

Se va deschide instantaneu o variantă simplificată a facturii/facturilor neachitate, cu următoarele informații disponibile: numărul facturii, data emiterii facturii, valoarea facturii și soldul existent.

Următorul pas pentru a achita factura este să dați click pe butonul  “plătește”. Veți fi direcționați către o nouă pagină, pe care trebuie să confirmați suma de plată aferentă facturii respective și codul de abonat pentru care se efectuează plata.

Întrucât factura simplificată nu dezvăluie datele personale ale abonatului (nume, adrese), vă recomandăm să verificați cu atenție dacă ați introdus codul de abonat corect, pentru a nu efectua plăți într-un cont greșit.

După verificare, dați din nou click pe butonul “plătește” și veți fi redirecționat către platforma pe care puteți plăti facturile ApaVital în condiții maxime de siguranță. 

Pot efectua plăți prin această modalitate atât abonații casnici cât și asociațiile de proprietari/locatari și agenții economici.

De asemenea, a fost simplificată și procedura de plată a facturilor pentru servicii conexe. Pentru a plăti astfel de facturi, trebuie accesate următoarele secțiuni de pe site-ul www.apavital.ro: Plătește factura – Plătește direct – Plată factură servicii conexe (avize, proiecte, vidanjări etc). Pentru a afla care este suma de plată, se introduc numărul facturii și primele 12 cifre de sub codul de bare de pe factură. După verificarea corectitudinii datelor introduse, se poate efectua plata.

Noua procedură simplifică modalitatea de plată online a facturilor ApaVital, dar oferă mai puține facilități decât au abonații care și-au creat un cont de client.

Prin crearea unui cont, utilizatorii se pot loga în contul lor și pot vedea informații despre debite și penalități, pot achita facturi, pot vedea plățile efectuate, pot afla detalii despre facturi, pot transmite autocitiri și găsesc un istoric al indexurilor facturate.

ApaVital mulțumește utilizatorilor care își plătesc la timp facturile reprezentând contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare, asigurând astfel continuitatea activității noastre.