ApaVital înlocuiește conducta de apă în zona Aleea Rozelor – strada Decebal. Posesorii de autovehicule sunt rugați să nu parcheze în zona de intervenție
01 aprilie 2022 Media

Începând de luni 4 aprilie 2022, APAVITAL S.A. începe lucrările de înlocuire a conductei de apă și a branșamentelor aferente în zona Aleea Rozelor – Decebal, în cadrul lucrării de investiții intitulate “Înlocuire rețea distribuție apă potabilă si refacere branşamente în zona cartier D. Cantemir, str. Decebal, mun. Iași”.

Lucrările cuprinse în proiect presupun înlocuirea rețelei de distribuție a apei pe o distanță de 8.339 metri liniari pe bulevardul Nicolae Iorga, șoseaua Nicolina, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Decebal, aleea Decebal, străzile Dacia, Romană, Ion Neculce, aleea Rozelor și șoseaua Națională. Până în prezent, lucrarea este realizată pe o distanță de 2.560 ml, pe străzile Romană, B-dul Cantemir, șoseaua Nicolina (parțial) și aleea Decebal.

În noua etapă a investiției, care începe luni 4 aprilie 2022, se vor desfășura lucrări pe străzile Aleea Rozelor, Ion Neculce, Dacia și Decebal, în baza autorizației de construire eliberată de Primăria municipiului Iași și a avizului Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iași, cu numărul de înregistrare 360.376/14.03.2022.

Lucrările de investiții vor fi realizate de Secția Lucrări Tehnico-Edilitare din cadrul APAVITAL S.A, au valoarea de 8.546.253 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind fondurile proprii APAVITAL S.A..

Având în vedere că prin avizul obținut de la Biroul Rutier nu sunt dispuse măsuri de închidere a circulației rutiere pe arterele pe care se efectuează lucrări, APAVITAL S.A. face un apel către posesorii de autovehicule să nu parcheze în zona de intervenție, pentru a facilita efectuarea lucrărilor de înlocuire a rețelei de distribuție a apei.   

După încheierea lucrărilor, APAVITAL S.A. va aduce drumul la starea inițială. Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort cauzat de lucrările efectuate, investițiile ce urmează a fi realizate fiind necesare pentru îmbunătățirea serviciului de distribuție a apei potabile în zonele menționate.